úterý 28. července 2009

The Gaslamp Killer - Daylight Fades into Dawn


První, opravdu hudební, post budiž asi rare mixtape od kalifornskýho DJe, kterej si říká The Gaslamp Killer. Tenhle chlapík je naprosto šílenej feťák a hraje od elektronickejch beatů, přes J Dillu a Nirvanu, až po muslimskej funk šedesátejch let. Hraje všechno, hraje to krutě, a v Kaliforni a všude jinde po světě je mezi undergrounderama záruka kvality, progresu a psychedelie, kterou trochu satanistycky reprezentuje.

Hlavní Killerův break through byl jeho druhej oficiální mixtape I Spit on Your Grave (Obey Records 2008), kterej je podle mě stylistycky nejčistší a dneska už je klasikou. A pak už to šlo ráz na ráz. Mixtape pro kulturní server We Make it Good, dalších pár mixtapeů pro hudební label Finders Keepers, bezpočet radio shows a live shows a spousta jinejch podcastů - ať už jeho vlastních, nebo jeho rezidentního LA klubu Low End Theory (doporučuju Low End Theory podcast 3 - GLK & Ras G, kde sází jako ďábel). V roce 2007 taky vydal dvoudílnou kompilaci starejch psych věcí pod názvem It´s a Rocky Road vol. 1 a 2. Poslední jeho releases jsou 2009 mixtape HELL And The LAKE OF FIRE Are Waiting For YOU! a EP jeho vlastních beatů My Troubled Mind z téhož roku. Na konec bych zmínil jeho úplně první ofiko věc - mix The Gaslamp Killers, kterej na Earfuzz.com vyhrál mix roku 2007, a kterej má perfektní artwork (ostatně jako všechny jeho věci).


Dneska to ale bude Daylight Fades Into Dawn, čož je mix hlavně starejch písniček někdy ze 60. a 70. let. Uslyšíte hodně psychedelie, tureckýho a ethiopskýho funku a třeba originál starý pecky Xzibita - Birds Eye View. Prostě nářez pro true music lovers, ale nic pro ortodoxní rapáčky (jak by řekl ZSF). A asi přidám jeho živáč z barcelonskýho Sonar Festivalu z roku 2009 (to je stručná, ale pro poznání GLK, výstižná věc). Takže poznávejte a užívejte. Tohle je The Motherfuckin´ Gaslamp Killer přímo z Kalifornie a vás čeká jízda peklem. Fuck You, WRKB

GLK - Sonar Fest, Barrrrrrcelona 2009

GLK - Daylight Fades into Dawn


Více infa o GLK na http://thegaslampkiller.com/, kde si můžete za pár dolarů koupit jeho nejnovější mixtape (pokud máte Paypal).

Žádné komentáře: