pátek 8. ledna 2010

Brazilian week: Prologue


Je pátek 8.1.2010 a venku je zima jak v márnici. Nevidím tedy důvod, proč bychom si doma trochu nezatopili a nemohli tak začít náš společný brazilský týden. A co to vlastně je?

Brazilian week bude sedm postů (každý den jeden), týkajících se brazilské hudby. V každém tomto retrospektivním postu vám nabídnu jedno brazilské album (některá více, některá méně zásadní) a jeden set DJ Nutse (nebo s ním úzce spjatý), který bude také naším průvodcem tímto tripem. V těchto setech uslyšíte bezpočet výborné hudby a originálních samplů ať už Madlibových, J Dillových, či jiných více či méně známých beatmakerů.

DJ Nuts - Sao Paulský resident, je ve světě hip hopu největším encyklopedistou svého regionálního žánru a již od roku 1991 se věnuje míchání desek a produkci. V roce 2000 se stal DJským šampiónem Brazílie a o dva roky později tutorem (lat. opatrovník, poručník) Sao Paulské Red Bull Music Academy. Dále pak hlavním hudebním konzultantem pro dokument BrasilInTime: Batucada com Discos - předvojem koncertu KeepInTime, skvělou fůzí californského DJingu a brazilského drummingu. (Oba filmy jsou produkcí labelu Mochilla, který tvoří most právě mezi Severní a Jižní Amerikou, a oba vřele doporučuji).

Brazilská samba, jazz, funk, rock, pop a všechny ty hybridy, kterých je muzika schopná, se posledních pár let opět těší veliké oblibě DJů a ostatních musiclovers. Může za to především originální pojetí danných témat, charakteristické svým slunným temperamentem, ale i melancholií a obskuritou. Mě osobně k brazilské hudbě přivedl Madlib a jeho Mind Fusions, Koushikovy DJ sety, Mochilla a již jmenovaný DJ Nuts. So don´t sleep on this kids & hear it! WRKB

-------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.: To, že je to týden a dnes je pátek 8., vůbec neznamená, že s tím skončím ve čtvrtek 14.. Vzhledem k mé píly a frekvenci postů je dost možné, že Brazilian week skončí někdy v úterý 23.(2.). Ale slibuju, že se vynasnažím. K tomu mi dopomáhej Nana.

P.P.S: Tyto brazilské dny jsou věnované Ivetě Nebesářové, která je moje kamarádka a neobyčejně zajímavá a vtipná ženská, a mému bratru Michalovi a jeho nové malé rodině. Ahoj všichni, mám Vás rád.

Žádné komentáře: